Narrow your search
Listing 1 - 3 of 3
Sort by

Book
Wat een taal! Praktijk en didactiek van het taalonderwijs op de basisschool
Authors: --- ---
ISBN: 9789055745692 Year: 2007 Publisher: Baarn HB Uitgevers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In dit originele en voor studenten herkenbare didactiekboek staan acht basisschoolleerlingen en hun leraren centraal. In elk van de acht hoofdstukken (voor elke groep een) wordt de taalontwikkeling van een kind in de loop van een bepaald schooljaar beschreven en de aanpak van de leraar daarbij. Dit geeft een goed beeld van de taalontwikkeling en het taalonderwijs in elke groep en dient als sleutel voor meer theoretische verdieping. Bij elkaar bieden de acht praktijkverhalen een doorgaande lijn van de taalontwikkeling van kinderen van groep 1 tot en met 8. In de taalontwikkeling hebben de auteurs een tweedeling aangebracht: mondelinge taalvaardigheid (mondelinge communicatie) en schriftelijke taalvaardigheid (geletterdheid). Deze twee belangrijke taaldomeinen worden vervolgens opgedeeld in een aantal subdomeinen, waardoor alle kanten van de taalontwikkeling worden belicht. (Bron www.thiememeulenhoff.nl)


Book
Verhalend ontwerpen : een draaiboek : 1. In praktijk : 2. Aan de tekentafel
Authors: --- ---
ISBN: 9789001800437 9001800432 Year: 2007 Publisher: Groningen Wolters-Noordhoff

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Verhalend ontwerpen is de naam van een unieke onderwijsvorm die in Nederland steeds meer bekendheid krijgt. De uitgave Verhalend ontwerpen laat de (aanstaande) leerkracht op boeiende wijze kennismaken met deze eigentijdse benadering. De uitgave staat boordevol met verhalen uit de onderwijspraktijk. Een inspirerende bron van informatie voor elke (aanstaande) leerkracht, met talloze waardevolle ideeën en direct uitvoerbare tips voor de dagelijkse onderwijspraktijk. Compleet met een handige doe-het-zelfcursus waar de docent leert zelf verhaallijnen te ontwerpen. Een aantrekkelijke kans voor de leerkracht om het onderwijs een persoonlijke invulling te geven. Voor geïnteresseerden besteedt de uitgave veel aandacht aan het gebruik van ICT in een verhalend ontwerp.Kern van deze creatieve benadering is dat de leerkracht het onderwijs als een verhaal kan aanbieden: de leeractiviteiten worden geplaatst in een verhaallijn. Dat biedt de kinderen een duidelijk kader waarbinnen zij de leeractiviteiten als zinvol ervaren. Deze benadering is in Schotland ontstaan onder de naam the storyline approach to education.Verhalend ontwerpen bestaat uit twee delen: In Praktijk en Aan de tekentafel. In de herziene derde druk is de theoretische onderbouwing grondiger en diepgaander. Het geheel wordt nog aantrekkelijker gemaakt door de toevoeging van nieuwe, enthousiaste onderwijsverhalen (onder meer over techniekonderwijs en natuuroriëntatie) die ongetwijfeld een aanstekelijk effect op de lezer zullen hebben


Multi
Het prentenboek als invalshoek : werken met prentenboeken in het basisonderwijs
Author:
ISBN: 9789023243168 Year: 2008 Publisher: Assen Van Gorcum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In dit boek vind je zeven bekende en minder bekende prentenboeken uitgewerkt naar projecten voor de groepen 1 tot en met 4. De kinderen dansen, zingen, rekenen en schrijven rondom prentenboeken als Bang Mannetje, Woeste Willem of Abracadabra. Ze filmen, filosoferen, dichten of doen technische proefjes : praktisch alle vakgebieden voor het basisonderwijs komen aan bod. Alle projecten werken toe naar een vorm van presentatie. Bij het ene prentenboek is dat een gezamenlijk gemaakte verteltafel, een ander wordt een toneelstuk waarnaar iedereen komt kijken, en bij weer een ander hoort een verteltas die met de kinderen mee naar huis mag. De presentatievorm zorgt zo voor samenhang in het activiteitenaanbod. Op de bijbehorende cd staan alle in het boek gebruikte liedjes en luistervoorbeelden. In het laatste hoofdstuk wordt tot slot aandacht besteed aan hoe je zelf een prentenboekproject kunt ontwerpen.

Keywords

Didactic strategies --- Kindergarten --- Primary education --- lager onderwijs 1ste graad (doelgroep) --- didactiek --- kleuteronderwijs --- projectonderwijs --- leesbevordering --- jeugdliteratuur --- didactische werkvormen --- prentenboeken --- Prentenboeken --- Leesbevordering --- basisonderwijs --- 433.75 --- werken met jeugdboeken --- 471.41 --- 434.8 --- Emoties(Gevoelens) --- Herfst --- Hoekenwerk --- Kleuteronderwijs --- Lager onderwijs --- Toveren --- Verhalend ontwerpen (Storyline approach) --- Verteltafels --- Vriendschap --- Werken met prentenboeken --- Wonen --- Zeerovers (Piraten) --- pantom --- 474.54 --- Avonturen --- Avontuur --- Bang zijn --- Basisonderwijs --- Boeken --- Drama --- Echo --- Emoties (Gevoelens) --- Film --- Gevoelens --- Kleuteronderwijs (Voorschoolse educatie) --- Piraten --- Projecten --- Projectonderwijs --- Stad --- Vakoverschrijdend werken --- Verhalend ontwerpen --- Verstedelijking --- Vertellen --- Verteltassen --- 474.54 ) Het boek in het onderwijs --- CD --- basisonderwijs (ler) --- prentenboeken (ler) --- vertellen --- vriendschap --- wonen --- 472.14 --- 081596.jpg --- Prentenboeken ; basisonderwijs --- 373 --- Prentenboek --- activiteiten met het jeugdboek, vertellen, voorlezen, dramatiseren en andere creatieve verwerking --- Taal en verbale expressie --- Activiteiten met het jeugdboek --- Het boek in het onderwijs --- (zie ook: Angst) --- (zie ook: Kwaliteitszorg) --- Contains audio-visual material --- Werken met jeugdboeken --- Basisonderwijs.

Listing 1 - 3 of 3
Sort by